Nieuws

Pepernotenspelen

Vrijdagavond 27 november vonden de Pepernotenspelen plaats voor de jeugd. Een nieuw evenement ontsproten uit het brein van Manon met wat hulp van Sinterklaas uiteraard.

De spelen bestonden uit verschillende onderdelen. We begonnen als warming-up met de Sinterklaaseditie van levend ganzenbord. Veel dobbelen, lopen, rennen, sit-ups, push-ups, burpees... kortom je moest wat geluk hebben om te winnen. De vier groepen werden gewonnen door: June, Quinten, Fieke en Jorim.

Het tweede onderdeel was de Pepernotenstrijd. Daarin moesten dubieuze dubbels gespeeld worden met handicap. Denk aan sta-zitminton, hoepelminton, Priouetteminton, Middenveldminton, Om-en-om-minton, Handminton, Zitminton, Mandminton, Andersminton en Verbodminton. Zoals wel vaker werd de winnaar de gemiddelste speler. De 3de prijs ging naar Hein, maar de eerste 2 prijzen gingen naar de broers Roelofs. Casper werd tweede en Jorim eerste. Een eervolle vermelding voor de mooiste pirouettes ging naar Door.

Het volgende onderdeel was de Pepernotenchallenge. Hierin moesten grappige en creatieve opdrachten uitgevoerd met, uiteraard, pepernoten. Dit spel werd gespeeld in duo's. Uiteindelijk wisten Danique en Sandro dit onderdeel op hun naam te schrijven.

Tenslotte was er nog een raadactie met een grote pot pepernoten. De pot was gevuld met 285 pepernoten. De winnaar zat er maar 10 pepernoten naast. Dat was June.

Al met al een superleuke avond met heel veel blije gezichten. Een topactie van Manon en Sinterklaas! Foto's staan elders op de site. /photobook/16043/Pepernotentoernooi-2020

« Terug

» Nieuws archief