Nieuws

Matchpoint 2024

Terwijl de jeugd flink aan de bak was in Schagen, deed een leuke groep senioren mee met het gezellige toernooi van Matchpoint. En ook daar vloeide het zweet rijkelijk en werden er als kers op de taart nog wat prijzen verdiend en werd de dag afgesloten met een legendarische pisang goreng.

Het toernooi van Matchpoint wordt volgens het zogenoemde Zwitsers Ladder systeem gespeeld. Daarbij zijn er geen afvallers en blijft iedereen lekker spelen. Naarmate het toernooi vordert komt iedereen tegenstanders op eigen niveau tegen. De laatste wedstrijden zijn dan ook vaak spannend.

Helaas begon de dag met een domper. Bij een stand van 7-7 in de eerste set van zijn mix ging Jesse flink door zijn enkel. Zijn partners Manon en Sander mochten verder met Quoc die sowieso met zijn stand met badminton spullen aanwezig was. En dat ging niet onverdienstelijk. Manon en Quoc wisten uiteindelijk de mix in de A te winnen. Manon was sowieso lekker bezig, want ook in de dubbel wist zij met haar gelegenheidspartner de winst in de A binnen te slepen. En tenslotten wisten Bram en Ferry de winst in de herendubbel D te pakken. Na de prijsuitreiking trokken de meesten richting Uitgeest om de dag gezellig af te sluiten met een etentje bij de Chinees. Omdat het toetje 'pisang goreng' (gebakken banaan) daar als legendarisch werd aangeprezen door Manon, Jesse en Ferry, wilde bijna de hele groep dat wel proberen. Ze zijn bij het restaurant dus nu naarstig op zoek naar nieuwe bananen. Een paar foto's zijn te vinden in het fotoboek.

« Terug

» Nieuws archief