Nieuws

Blacklight Toernooien 2024

In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 juli werden drie blacklight toernooien gespeeld in de hal. Op zaterdagmiddag was de jeugd aan de beurt, op zaterdagavond onze clubleden en op zondag was er een open toernooi.

Nadat op vrijdagmiddag alles in gereedheid was gebracht, gingen de toernooien zaterdagmiddag echt van start. Te beginnen met de jeugd. Voor het jeugdtoernooi waren ook verenigingen uit de omgeving uitgenodigd. En dat maakte dat het toernooi lekker bezet was en er mooie partijen gespeeld konden worden. Het was mooi om alle blije gezichten te zien. Na afloop was er uiteraard een prijsuitreiking in de kantine waar de best geklede heer en dame werden gehuldigd en ook de winnaars in de 2 categoriën. In het fotoboek van het Blacklight Jeugd Toernooi is een foto-impressie te vinden.

De organisatie kon daarna snel opruimen, eten en weer alles in gereedheid brengen voor de avond. Rond 19u stroomden de eerste leden alweer binnen om rond 19:30u van start te gaan. Ook hier weer enkel blije gezichten en een ware strijd om de prijzen voor best geklede dame en heer. En ondanks dat er volgens sommige mensen ook leuke TV was, bleven de meeste mensen toch in de hal. Zelf badmintonnen is natuurlijk veel leuker dan een willekeurige andere sport kijken. Gelukkig kon de TV uit voor de prijsuitreiking waarbij naast de prijzen voor beste kleding ook weer de winnaars in de twee categoriën werden gehuldigd, soms tot grote verbazing van de winnaars zelf. Na afloop van de prijsuitreiking vroeg Mark Assenberg als plaatsvervangend voorzitter even het woord en bedankte alle deelnemers en de organisatie. Merci! En er werd nog lang nagepraat, tot in de kleine uurtjes. Foto's van het toernooi voor clubleden zijn te vinden in het fotoboek van het Blacklight Senioren Toernooi. 

Op zondag begon het Open Toernooi alweer vroeg om 9:30u. Er werd geëxperimenteerd met een Zwitsers ladder systeem. Daarbij zijn er geen koppels die afvallen en blijft iedereen lekker spelen. Sommige deelnemers kwamen binnen met dozen vol spullen om de prijs voor de best geklede heer en dame te winnen. Met deelnemers uit heel Noord-Holland en ver daarbuiten (Den Haag, Zoetermeer, en zelfs Nijmegen), werd die strijd letterlijk en figuulijk fel gevoerd. Ook was er met behulp van de middenstand uit Heiloo en enkele clubleden een mooie tombolatafel geregeld. De lootjes daarvoor gingen als zoete broodjes over de toonbank, waarna veel mensen ook zonder lege handen naar huis konden, ook als ze bij het toernooi zelf geen prijs hadden weten te winnen. Na een hele dag spelen en gelukkig geen noemenswaardige blessures, kon rond 18u de prijsuitreiking in de kantine plaatsvinden. En na de prijsuitreiking was er voor de liefhebbers nog gezorgd voor een heerlijke Indonesische maaltijd (enak enak). Ook van de zondag zijn foto's te vinden in het fotoboek van het Open Vennewater Badminton Blacklight Toernooi 

Tenslotte willen we als organisatie uiteraard alle mensen bedanken die vrijwillig hun steentje op welke manier dan ook hebben bijgedragen, bijvoorbeeld bij het opbouwen, het draaien van bardiensten, het maken van foto's, het helpen achter de wedstrijdtafel, het uitdelen van ijsjes, het opscheppen van de Indonesische maaltijd, en niet te vergeten ook het opruimen. En laten we ook niet alle sponsors van de tombola vergeten en ons clublid Brigitte Schutzelaars die tijdens alle drie de toernooien ijsjes sponsorde. Een leuke en lekkere extra traktatie tijdens de lange warme zomerse dagen in de hal. Als organisatie kijken wij terug op een zeer geslaagd toernooi!

Rob, Manon, Jesse, Marja, en Ferry

« Terug

» Nieuws archief