Algemeen

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

 

Beste mensen,

 

Bij deze ontvangen jullie de eerste nieuwsbrief van 2023. Uiteraard wensen wij jullie allen een gezond en sportief jaar toe met vele leuke speelmomenten in onze badmintonhal.

 

Wij zullen proberen de nieuwsbrief wat vaker te maken opdat jullie zo goed mogelijk geïnformeerd zijn over wat er van belang is bij onze vereniging.

 

Communicatie

Om de communicatie, zowel intern als extern, wat beter te coördineren is Mark Assenberg bereid gevonden dat op zich te nemen. Hij zal zich de eerste tijd vooral richten op de website om de informatie daarop te actualiseren. Ook zal hij zich bezig houden met de redactie van de nieuwsbrieven. Vraag aan jullie is om de website regelmatig te raadplegen omdat daar de nodige actuele informatie op te vinden zal zijn.

 

NK Kampioenschappen Badminton

Dit jaar zijn de Nederlandse Kampioenschappen Badminton van vandaag 3 t/m zondag 5 februari in  Almere. Daar wordt op de website ook op gewezen.

Ouder - Kind Toernooi

Na het succesvolle jeugdtoernooi van december volgt nu het Ouder -  Kind toernooi. Dat is op zondagmiddag 5 maart van 13 – 18u. Op dit toernooi mag ieder ouderlid met kind of kindlid met ouder meedoen. Supporters zijn altijd welkom. Op onze website staat hier de nodige informatie verder uitgewerkt. Kijk daar dus eens op. 

 

Paastoernooi

Na het Ouder – Kind toernooi is er voor de jeugd ook een volgend toernooi gepland. Dat zal het Paastoernooi zijn op 9 april. Daar komt na het Ouder – Kind toernooi meer informatie over.

2e serie trainingen

Als vervolg op de succesvolle trainingen van ProbeerBadminton is er nu een 2e serie trainingen voor nieuwkomers en recreanten op donderdagavond. Bij Probeerbadminton namen 10 mensen er aan deel en 4 daarvan zijn lid geworden en doen nu ook mee met de vervolgserie. Ook recreanten die meer wilden leren hebben zich aangesloten. We hebben nu een enthousiaste groep van 12 spelers die tot half maart iedere week trainen van half 8 tot half 9.

 

Vraag om wedstrijdfunctionaris

Vennewater Badminton Heiloo moet voor het volgende seizoen een wedstrijdfunctionaris (scheidsrechter) aanmelden bij de bond. Boete wordt anders € 400,-. Henny Sahetapy is dit in het verleden geweest en is een aantal jaren scheidsrechter geweest bij wedstrijden van ere- en eerste divisie. Mocht je belangstelling hebben kun je dit doorgeven aan info@badmintonvennewater.nl. Voordat je een definitief besluit neemt wil Henny je verder informeren wat het betekent en waarom hij het zo leuk vond om te doen.

Begeleiding G-badmintonners

Peter Schoonhoven en Peter van Balen zoeken ondersteuning bij de begeleiding van G-badmintonners. Wij willen in het nieuwe seizoen een doorstart maken en hebben daar hulp bij nodig. Wil je weten wat het betekent en heb je belangstelling gewoon doorgeven aan info@badmintonvennewater.nl.

 

Klussen in de hal

 

Op zaterdag 11 maart gaan we weer klussen in de hal (schilderen en reparatiewerk) in het kader van NLdoet. Gré van de Wardt (vennewater81@gmail.com) coördineert dit. We zoeken handige leden die ons daarbij willen helpen. Geef je op bij Gré als je een dagje wilt klussen. Het zal dan ook zeker gezellig zijn!

 

Algemene Leden Vergadering

De Algemene leden Vergadering is dit jaar op woensdag 3 mei 2023. De stukken komen in april op de website te staan en er zal in de voorafgaande nieuwsbrief ook aandacht aan worden besteed. Noteer de datum alvast in je agenda. Meedenken met wat het bestuur aanreikt wordt zeer op prijs gesteld. Probeer er dus een keer bij te zijn.

Collecte Gehandicaptensport

Sport draait om eerlijkheid. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar niet iedereen heeft een even eerlijke kans. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen veel hoger en zijn er veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Het speelveld voor sporters met en zonder beperking is niet gelijk en dus ook niet eerlijk. En daar strijdt het Fonds Gehandicaptenzorg voor. 

Wij willen dat als vereniging graag ondersteunen en daarom zijn wij op zoek naar mensen die willen collecteren voor de sporter met een beperking. 

De vraag is dan ook jij wil collecteren in de week van 2 tot 8 april? Het is niet alleen goed voor de sporter met een beperking, maar ook voor onze vereniging omdat wij een deel van de opbrengst krijgen. Geef je op bij John Bakker: 06 17686431 of john@bavib.nl en vermeld dan in welke straten/wijk jij wil collecteren. 

Voor meer informatie kun je terecht op www.gehandicaptensport.nl 

 

Bestuursvergadering

Op de afgelopen bestuursvergadering van januari hebben we over de volgende punten gesproken

1. Jasper Timmerman heeft aangegeven dat hij na dit seizoen stopt als hoofdtrainer van de senioren. Samen met hem, de Technische Commissie en de Competitiecommissie gaan we op zoek naar een waardige opvolger.

2. Het communicatieplan van Mark Assenberg is positief ontvangen en samen met hem gaan we dat stap voor stap uitrollen en invullen. We hebben daar jullie hulp zeker bij nodig. De eerste stappen zijn het actualiseren van de website en het realiseren van een nieuwsbrief die vaker en met meer informatie uitkomt.

3. De samenwerkingsovereenkomst die we 5 jaar geleden zijn aangegaan met HHW’69 eindigt na dit seizoen. We gaan in overleg met het bestuur om te kijken of, en zo ja hoe, we deze samenwerking moeten voortzetten.

4. De eerste versie van de privacyverklaring is besproken en wordt aangepast zodat hij op de ALV kan worden vastgesteld.

5. We hebben de uitgangspunten voor de begroting vastgesteld.

6. Ledenwerving: er hebben zich nieuwe leden bij zowel de recreanten als de jeugd aangemeld. We zien een enthousiaste groep trainers bij de jeugd die voor de opvang van deze jonge nieuwe leden zorgt.

7. Nieuwe statuten: besluiten die zijn genomen op de ALV van 2022 zijn verwerkt. De statuten staan op de website (menubalk club/statuten 2022). De belangrijkste wijzingen houden in dat we nu een continuïteitscommissie moeten hebben als het bestuur er in zijn geheel niet meer is. Dit is een noodmaatregel om de continuïteit van de vereniging te waarborgen in die situatie. In de statuten zijn regels opgenomen over de besluitvorming binnen het bestuur en dat we een privacybeleid moeten hebben (zie punt over privacyverklaring) en een huishoudelijk reglement waarin de taken en bevoegdheden van commissies zijn vastgelegd. Dit huishoudelijk reglement is er nog niet maar we hopen een 1e versie op de ALV te kunnen voorleggen voor besluitvorming.

Competitie

De senioren- en jeugdcompetitie 2022-2023 nadert het einde. De resultaten van de  senioren-teams zijn wisselend. Door het vertrek van spelers uit team 1 zijn veel jongere spelers doorgestroomd en moeten wennen aan het hogere niveau. Zeer waarschijnlijk kan het 1e team zich niet handhaven in de 3e divisie. Dat geldt ook voor team 3 in de 4e divisie. De andere teams kunnen zich hoogstwaarschijnlijk wel handhaven in hun divisie. Op zaterdagavond 18 februari zijn er de laatste wedstrijden thuis. Bij de jeugd zien we dat in J1 en J2 twee spelers al in het begin van het seizoen langdurig geblesseerd zijn geraakt. Daarom spelen er voortdurend invallers uit lagere teams mee die doorschuiven. Desondanks stevent J1 op een kampioenschap af. Volgend weekend is hun laatste wedstrijd thuis (zondag 12 februari vanaf 13u) waarbij zij 2 van de 8 partijen moeten winnen tegen de laatste in de poule. De andere teams doen lekker mee in hun poules en laten zien hoe gezellig en spannend badminton kan zijn. In de volgende nieuwsbrief zal er teruggekeken worden op de competitie. Alle gegevens over wedstrijden, standen en teamsamensteling kun je vinden op toernooi.nl. Als je daar op klikt zie je de nodige informatie. Voor de senioren en de jeugd zijn er echter wel verschillende competities. De senioren spelen in de bondscompetitie en de Jeugd speelt in de Regio Jeugdcompetitie Noord-Holland. Je zult dus op de site wel even moeten wisselen tussen senioren en jeugd. 

« Terug