Nieuws

Overlijden van Rob Ruiter

Helaas ontvingen wij het verdrietige bericht dat ons lid Rob Ruiter op 14 november aan ALS is overleden. 

Hieronder de rouwkaart. 

Bij Lees meer is er een in memoriam van onze voorzitter.

We wisten dat het overlijdensbericht zou komen, maar uiteindelijk veel vroeger dan wij hoopten. We hadden graag persoonlijk het onder de VBH-leden ingezamelde bedrag van € 1000, bestemd voor de stichting ALS Nederland, aan hem overhandigd. Dat bleek uiteindelijk niet meer mogelijk. 

Rob was een sportief en fijn mens waar je eigenlijk altijd wel een beroep op kon doen als er wat moest gebeuren. Zijn passie voor motor rijden heeft hem op veel mooie plekken in Nederland en op bijzondere tochten in de wereld gebracht, ook met andere leden van onze vereniging in de diverse Vennetours.

Voor VBH heeft hij bij veel dingen geholpen. Zo heeft hij samen met de jeugdcommissie en zijn dochter Brenda gezorgd voor ons eerste Blacklight toernooi. Enkele jaren geleden liet hij kinderen kennis maken in clinics voor Sport@school in Heiloo. Met Arko de Betué en ondergetekende heeft Rob de afgelopen 2 seizoenen mensen plezier leren krijgen bij Probeerbadminton nu. Toen ik hem vroeg of hij de nieuwe serie trainingen ook weer mee wilde doen moest hij nee zeggen. Zijn whatsapp bericht begin juli was kort, maar krachtig, maar wel typisch Rob: Het lijkt mij niet goed om mee te doen. Ik heb last van een spierziekte. Er wordt onderzoek gedaan. Heel lastig en vervelend. Maar ze weten nog niets. Gr. Rob. Dit zorgde voor een grote bezorgdheid bij iedereen die hem kende. We vreesden voor het ergste en dat werd kort daarop bevestigd door zijn vrouw Hanneke. Rob heeft op zijn karakteristieke wijze het spelen van de sport die hij zo lief had afgesloten. Hij is enkele weken later nog op de fiets naar de hal gekomen om afscheid te nemen van de mensen die hij zo kon waarderen. Maar het ging snel minder goed dan wij hoopten.

We gaan deze geweldige man en fijn mens erg missen. We houden ons daarbij vast aan de mooie herinneringen die we aan hem hebben. We wensen Hanneke, zijn kinderen, kleinkinderen en de rest van de familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. 

Peter van Balen, voorzitter

« Terug

» Nieuws archief